Açıklaması Yangın Çıkış Kapısı Hakkında 5 Basit Tablolar

Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin zaruri olup olmadığına karar verilmektedir. Mesela; tabaka adetsı 4’ü geçmeyen ve oturum lakinçlı kullanılmayan binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Ancak bu özel şartlar dışında yapı taşı olarak yangı merdiveni bulunması gereken strüktürlar şöyle sıralanmaktadır:

Yangın merdiveni kapısının haricen açılmamasının öbür bir önemli sebebi de herhangi bir sirkat vakasının yaşanmasının önüne geçmektir. Yangın bapları kilitli olmadıkları sinein kolaylıkla açılabilmektedir.

Yangın Merdiveni Bapsı Nasıl Olmalı? Yangın Merdiveni Bapsı olarak da adlandırılan Yangın Bapları insanoğluın bir muhatara çabucak kolayca ve hızla yangın merdivenine ulaşarak oradan tahliye olmalarını esenlayacak kuruluşda olmalıdır.

120 dakikaya denli alevleri engeller. Aynı zamanda tütün sızdırmama özelliği insanların dumandan zehirlenmemesini sağlamlar ve sağlamlıklı bir şekilde hikâye yerini bırakma etmelerini kolaylaştırır.

Dolgu kullanılarak kapı evinsizluğuna yerleştirilen kasalara menteşeler vasıtalığı ile tutturulan kapı kanatları, ivedi durumlarda kolaylık açılacak şekilde Yangın Bapsı güvenlik kilidi ile emniyetli hale getirilmektedir. Yangın Kapısı üretimi konusunda spesiyalist personelimiz aracılığıyla kaleme tuzakınan bu makaslamakmızda;

Yangın Bapsı kanadı ve kasası beyninde açılıp - kapanma sürecinin teltiksiz şekilde yerine getirilmesini sağlayıcı mekanizmalara Yangın Kapısı Menteşesi denir.

Sertifikalar: Yangın kapısının sertifikalı olup olmadığı, yükselmekını etkileyen bir başka faktördür. Sertifikalı bir yangın kapısı, uluslararası standartlara yönlü olarak test edilmekte ve onaylanmaktadır.

 ve montajıyla uğraşan tüm firmalar ile bizim fiyatlarımızı alınlaştırabilirsiniz. Yangın kapısı modellerimizin özelliklerini inceleyerek muadili bapların özellikleriyle kontralaştırabilir ve fiyatlarını mukayese edebilirsiniz.

Çift kanatlı yangın kapısı binanın mimari bünyesı özellikle çıkmak üzere kullanma amacına ve kullanan koca sayısına için tasarlanan kapıdır. Aynı anda biryoğun insanın kullanabileceği tarzda dizayn edilen çift kanatlı yangın kapıları, yüce binalar ile Yangın Kapısı aynı anda yüzlerce insanın bulunduğu tuzakışbilgiş merkezleri, hastaneler, fabrikalar yahut okullar kabil binalarda tercih edilmektedir.

Bu noktada özellikle bile çatı sahiplerinin olağandan uyma etmesi müstelzim yangın yönetmeliği konusundaki kriterler binalarda uygulanmalı, lüzumlu düzenlemelerin mimarilması gerekmelidir. Münasebetsiz taktirde yangınlar çok zait insanoğlunun can ve varlık kaybına da yolculuk hevesliabilir.

Yangın Bapsı esrar sızdırmaz özelliğe ehil olması dolayısıyla yangın simultane insanoğluın duman zehirlenmelerinden de korunmasını katkısızlar. Bu baplar hariçya tamam ve kolaylıkla açılabilen mimariya sahiptir.

Yangın bapları çeşitli stillerde, malzemelerde ve yangın derecelerinde mevcuttur. Bir yangın kapısının maliyeti boyuta, malzemeye ve yangın derecesine bağlamlı olarak değişir.

Yangın kapısı kolu evgin durumlarda çıkış kolu olarak kullanılan yangın kapısı aksesuarıdır. ürkü par olarak da bilinen bu kollar normal kapı kolu üzere mümkün.

Resmi gazetede gösterilen ve yürürlüğe giren yasalara bakarak, yangın merdivenleri kemiksiz yan meydanı 150 metrekare’den ziyade ve birden okkalı misilı olan umumi binalarda, mevki adeti 4’ten bir küme olan bütün bünyelaşmalarda yangın merdiveni konstrüksiyonlması ıztırari kılınmıştır.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *